Diskuzní fórum

Dreamstime - popis a recenze

Dreamstime

Fotobanka Dreamstime bezesporu patří mezi pět nejlepších fotobank a to i přes to, že poslední dobou trochu zaostává a zpřísňuje přijímání nových fotografií a grafik. Dříve to byla druhá nejlepší fotobanka, dnes je již třetí (v mém osobním žebříčku), hned za Fotolií.

 

Dreamstime - domovská stránka

Prodejní ceny

Také v této fotobance se prodejní ceny obrázků liší podle velikosti, jakou si kupující vybral - (čím větší rozlišení, tím je cena vyšší). Navíc ale také záleží na tom, kolikráte se již obrázek prodal - čím více se prodává, tím se stává dražším a vy vyděláte jeho prodejem větší odměnu.

Úroveň Počet prodejů Podíl z prodejní ceny Odměna z prodeje za kredity Odměna z předplatného
Level 0 0 25 % 0.31$ - 2.19$ 0.35$
Level 1 1 - 4 30 % 1.13$ - 3.75$ 0.35$
Level 2 5 - 9 35 % 2.19$ - 5.69$ 0.35$
Level 3 10 - 24 40 % 3.50$ - 7.50$ 0.70$
Level 4 25 - 49 45 % 5.06$ - 9.56$ 0.35$
Level 5 Více než 50 50 % 6.88$ - 11.88$ 1.05$

Výše uvedené se týká neexkluzivního fotografa s neexkluzivními fotografiemi (ilustracemi). Vyšší ceny jsou pak samozřejmě za různé rozšířené licence a také za dodatečný formát - například vektorový EPS. Takže například vektory se prodávají za dvojnásobek nejvyšší uvedené ceny (v případě prodeje za kredity).

Exkluzivita

Dreamstime nabízí dva druhy exkluzivity:

  • Exkluzivita na fotografa: Fotograf se zaváže, že bude své obrázky s Royalty Free (RF) licencí prodávat pouze na fotobance Dreamstime a nikde jinde (jinde může pouze s jinou licencí - například RightsManaged).
  • Exkluzivita na fotografii/ilustraci: Fotograf může nahrát část svých fotek na Dreamstime exkluzivně (tuto část svého portfolia nesmí nikde jinde prodávat).

Exkluzivita na fotografa je odměněna mnohem více, než exkluzivita na fotografii, ale jak již jsem psal dříve - před zaškrtnutím jakékoliv exkluzivity si to dobře rozmyslete - je lepší nejprve otestovat další fotobanky a pak teprve o exkluzivitě uvažovat - naprostá většina fotobankových profesionálů nahrává raději na více fotobank, než aby se uvázala k exkluzivitě - je to prostě výnosnější a máte více možností.

Další zajímavosti na Dreamstime

Dodatečné formáty

Ke každé fotce či ilustraci můžete nahrát ještě dodatečný formát - u fotek je to například RAW, u ilustrací pak EPC nebo přímo zdrojový soubor AI - pokud si někdo koupí tento dodatečný formát, musí zaplatit větší cenu a vy získáte větší odměnu.

Zatímco jsem nikdy neslyšel o tom, že by se nahrávání RAWů vyplatitlo, tak u EPS je tomu naopak - docela se prodvají. Velkou nevýhodou je ale zbytečně komplikovaný upload těchto souborů - lze je nahrávat dodatečně a to pouze přes webové rozhraní (takže zapomeňte na jednoduchý upload přes FTP).

Ještě jedna poznámka - pokud tyto dodatečné formáty nenahráváte a kupující by je přesto rád koupil (například u ilustrací), tak má možnost si tento formát vyžádat -dojde vám email s žádostí o dodatčený formát a pokud se jej rozhodnete nahrát, bude přednostně schválen.

Soutěže - Assignments

Další příjemným a originálním rysem fotobanky Dreamstime jsou soutěže - Assignments. Fotbanka vypisuje každý měsíc jedno téma, pokud se rozhodnete zůčastnit se s některým svým snímkem, musíte jej nahrát na Dreamstime exkluzivně. Pokud váš příspěvek fotobanka schválí, tak si můžete vybrat, zda za něj chcete jednorázovou odměnu 25$ (přičemž ale prodáváte veškerá práva fotobance) a nebo zda chcete jen změnit level daného snímku na nejvyšší úroveň.

Porovnání s ostatními fotobankami

Dreamstime je od začátku velmi sympatická fotobanka s poměrně snadnou registrací a je tedy vhodná jako startovací fotobanka pro začátečníky - jen musíte počítat s tím, že na první prodej si nějaký ten den / týden / měsíc (záleží na velikosti a kvalitě portfolia) budete muset počkat.

Plusy

  • žádný schvalovací proces pro nové autory - udeální pro začátečníky
  • přehledné a sympatické prostředí
  • rozumné podíly výdělků (nezáleží na historii přispěvatele, ale na prodejích jednotlivých snímků)

Mínusy

  • složitý upload vektorů
  • pomalé schvalování obrázků (týden i déle)
  • poslední dobou jsou dosti vybíraví a hodně fotek i ilustrací zamítají 

Souhrnné informace o fotobance

Adresa www.dreamstime.com
Pořadí 3
Velikost portfolia 11.5 mil.
Typy souborů
  • fotografie
  • bitmapové ilustrace
  • vektorové ilustrace
Požadavky na soubory

JPG:

  • minimálně 3 MPx, maximálně 70 MPx

EPS:

  • verze 8/10
  • nahrává se jako dodatečný formát přes webové rozhraní
Podíl z prodeje od 25%, záleží na exkluzivitě a počtu prodejů snímku
Prodejní ceny od 0.20$
Minimální odměna 0.31$
Exkluzivita ANO - plná (exkluzivní fotograf), částečná (exkluzivní některé snímky)
Platební metody Paypal, Moneybookers, Payoneer (Dreamstime Prepaid MasterCard)
o platbu musíte zažádat, neposílá se automaticky
Limit 100$
Náročnost registrace registrace je velmi snadná - žádný vstupní test
Možnosti uploadu web (java plugin), FTP
Náročnost uploadu jednoduchá pro fotografie  - nahrát přes FTP zadat dvě kategorie, zaškrtnout podmínky, nahrávání EPS (vektorové verze) dodatečně a pouze přes web.
Podpora češtiny NE

Závěrečné zhodnocení

Dreamstime vždy patřil mezi nejlepší a pro začátečníka nejsnazší fotobanky. Dnes je to s ním trošku horší (nižší výdělky, přísnější výběr fotek a ilustrací), ale pořád je to ideální fotobanka pro naprostého začátečníka - snadno si v ní vyzkouší, jaké snímky (ilustrace) fotobanky přijímají a o které nemají zájem. Nenechte se odradit malými prodeji - až budete mít schválených pár desítek obrázků, vyberte z nich 10 nejlepších a nahrejte je na Shutterstock (viz recenze fotobanky Shutterstock).


Komentáře


Gravatar
15. září 2011, 20:05 eve kilnler
dobry den, ja by som sa chcela opytat ci mozem mat dva ucty na dreamstime: jeden normalny a druhy cisto exkluzivny. dakujem strasne moc by ste mi pomohol
 
Gravatar
15. září 2011, 21:54 Petr Václavek
K čemu by vám to bylo? Asi určitě to nejde, neboť by to bylo proti pravidlům a pak také ten smysl mi uniká.
 
Gravatar
24. říjen 2011, 13:59 Jiří
Dobrý den, měl bych dotaz na exkluzivitu u Dreamstime. Jsem začátečník a mám u této fotobanky nahráno asi 30 fotografií a při jejich uploadu jsem u všech zaškrtl exkluzivitu. Je mi jasné, že tyto fotografie už nemohu nahrát nikde jinde, ovšem nejsem si jist, jestli jde o částečnou exkluzivitu nebo o úplnou. Pokud v management area nakouknu do položky "Exclusivity" tak je tam napsáno něco v tom smyslu, že potřebuju min. 50 fotografií na uplatnění exkluzivity. Mám to tedy chápat tak, že (aspoň zatím) se jedná o pouze částečnou exkluzivitu a že uplná začíná až od 50 a více fotografií tzn. že nejsem u nich vázán? (krom již nahraných fotografií). Ptám se, protože jsem změnil na exkluzivitu názor a chci své další (nové) výtvory nahrávat i jinam. Děkuji a přeji hezký zbytek dne
 
Gravatar
26. říjen 2011, 13:12 Petr Václavek
Zdravím, domnívám se, že máte zaškrtnutou exkluzivitu u (několika) fotek. Podívejte se ale pro jistotu sem do sekce exkluizivita (jedno tlačítko v sekci Management Area).

Pokud chcete být plně exkluzivní, tak to tam musíte potvrdit.
 
Gravatar
8. listopad 2011, 21:40 eve kilnler
zdravim, ospravedlnujem sa, chvilu mi to trvalo kym som sa sem dostala , takze k tomu aky by to malo zmysel ? to neviem :D snad len to ze u mna je napr. dreamstime na prvom mieste aj pred shutterstock.
teraz som skusila alamy.com, zatial ziadny predaj uvidime co bude dalej, skusal ste fotobanku agefotostock.com? ja to prave pozeram tak vam mozem potom napisat ked tak ako to tam vyzera.. a este som sa chcela spytat na fotobanka.cz mate s nou skusenosti? ja som vela pocula ze maju problemy s vyplacanim, ale predsa by som ju chcela skusit tak ci mi nahodou neviete poradit. moc diky :D
 
Gravatar
8. listopad 2011, 21:47 Petr Václavek
Zdravím,
o agefotostock.com slyším prvně, dejte vědět až budete mít nějaké prodeje.

Fotobanka.cz nemá vůbec smysl, protože podle mě moc neobstojí v té konkurenci zahraničních fotobank (snad jen co se týče nabídky lokálních témat), ale hlavně je to pracné (popisky a klíčová slova musí být v češtině) a nejisté (spousta fotografů doposud nedostala z pana Macka své výdělky - je toho plná síť).

Raději se podívejte na další zahraniční fotobanky, viz tento přehled fotobank setříděný dle výše výdělků
 
Gravatar
15. prosinec 2011, 09:00 Roman
Na dreamstime jde EPS soubory nahrat pres FTP do slozky additional.
 
Gravatar
15. prosinec 2011, 14:18 Petr Václavek
Ano Romane, jde to nahrávat přes FTP, ale ty EPS soubory se musí jmenovat stejně jako ID přidělené JPG verzi obrázku... a že by se mi to chtělo dohledávat a přejmenovávat, to už je opravdu jednodušší nahrávat to přes webové rozhraní.

Moc nechápu, proč to nemůžou mít tak, jako ostatní fotobanky (EPS a JPG stejného jména se spárují).
 
Gravatar
17. prosinec 2011, 08:35 Roman
Treba to vylepsily od te doby, co jsi to naposledy zkousel. Me to tak funguje. Nemusim prejmenovavat podle prideleneho ID, ale pouze se musi EPS a JPG jmenovat stejne a EPS se musi nahrat do slozky additional.

Kdyz to takto udelam, tak mam u vsech pending souboru napsano toto: Additional format uploaded: YES, Encapsulated PostScript, pending review.

Ovsem jestli se k JPG pripoji ten spravny EPS, co k nemu patri, to nemam jak overit.
 
Gravatar
17. prosinec 2011, 08:43 Roman
Ted me jeste napadlo, ze muze byt problem v tom, ze EPS se musi nahrat ihned po JPG jeste pred submitem a pokud to clovek nahrava az dodatecne pak se treba musi EPS jmenovat podle prideleneho ID, co ja vim.

Dluzno taky dodat, ze jsu na dreamstime pomerne kratce, takze nevim, jak to bylo predtim.
 
Gravatar
18. prosinec 2011, 19:57 Petr Václavek
Aha, tak to jsem netušil a nejspíše zaspal. Vyzkouším a uvidím. Takže díky za tip!
 
Gravatar
16. únor 2012, 19:17 Světlana - Transars
Mám dotaz ke schvalování fotografií na Dreamstime. Zatím mi schválili asi 30% odeslaných a nedosahuji hranice 50ks. Ale - budou fota stále schvalovat, nebo se časem mohu dostat na nějakou "vyšší úroveň", kdy už mi přijmou vše co pošlu? Protože, když se dívám na portfolia některých kolegů z Ukrajiny a Španělska, tak mám pocit, že to snad nemohl nikdo schválit...
 
Gravatar
16. únor 2012, 19:21 Světlana - Transars
A ještě jsem zvědavá - nevíte někdo kolik fotografů pracuje pro Dreamstime?
 
Gravatar
16. únor 2012, 21:05 Petr Václavek
Bohužel o žádném vyšším levelu na této fotobance nevím :( Je fakt, že dříve bývala benevolentnější - tomu odpovídají i ty slabší snímky, o kterých mluvíte.

A těch fotografů pro Dreamstime bude hodně. Tipoval bych tak desítky tisíc...
 
Gravatar
13. březen 2012, 13:48 Pavel
Dobry den,

v pripade exklusivity na DT je limit o (teoreticky) 50% navysen.. V mem pripade pri akceptaci potacejici se kolem 50% mam limit 70 fotek tydne.
Ale rad bych se zeptal: mam na DT plnou exklusivitu, ale jaksi jsem se nedocetl nikde v podminkach (jak uvadite zde) jestli je opravdu pouze na RF - domnivam se, ze se to tyka vsech druhu licenci (koneckoncu, policko "exclusive" je v mem pripade zatrzeno v celem seznamu). Pokud vite blize, moc rad bych to vedel. Dekuji
 
Gravatar
27. duben 2012, 08:01 Martin
Ahoj,
je možno nějak zrušit exkluzivitu u jednotlivých fotek? Dřív to šlo, ale teď to nemůžu najít, takže by zbývala jediná možnost, smazat a nahrát znova, což se mi při zdlouhavym procesu schvalování teda nechce.
Díky za odpověď.
 
Gravatar
27. duben 2012, 18:01 Petr Václavek
Martine, na Dreamstime nemám žádnou exkluzivní ilustraci, takže moc neporadím. Zkuste kontaktovat podporu.
 
Gravatar
27. červen 2012, 14:46 Ondřej
Dobrý den,

musím říct, že Dreamstime je suvereně nejpřísnější fotobanka ze všech tady uváděných... Fotky mi bere Shutterstock, Istock, Fotolia a další, ale Dreamstime všechno vyhazuje... Je to náhoda, nebo máte stejné zkušenosti? Děkuji
 
Gravatar
10. červenec 2012, 21:46 Jirka
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na dvě věci: 1) Myslíte, že má nějaký smysl dát fotografii k dispozici for free, v případě, že bude zamítnuta? 2) jak je to vlastně s property releases - jak je možné, že je ve fotobankách taková spousta fotografií architektury a PR nemají? Děkuji, hezký den
 
Gravatar
23. červenec 2012, 22:14 dkvektor
Dobrý den.Prosím o radu. Již týden mi nejde nahrávat na dreamstime ! Když nahrávám klasicky ( přes stránku ) tak mi to píše technical error. Jawu sem již stáhl a aktualizoval. Když zkusím FTP upload tak se mi to podaří nahrát ale ... když chci začít vyplňovat údaje o obrázku tak se mi objeví cise okýnka pro popis jenomže po vyplnění tam není tlačítko pro potvrzení dat jak bylo dříve. Už několikrát sem jim psal ale nepokoušeli se mi ani jednou odpovědět je možné že mě z nějakého důvodu zablokovali ? Pře 14ti dny sem jim neustále posílal dodatečné formáty EPS které ovšem nebyly podle jejich představ. Tak mě napadá že jim došla trpělivost a prostě mě zablokovali. Prosím o pomoc už nevím co mám dělat.
 
Gravatar
26. červenec 2012, 10:05 Petr Václavek
Ondřeji,
poslední dobou mi na Dreamstime také hodně vyhazují, občas až polovinu. Ale vzhledem k tomu, že výdělkově je tato fotobanka u mě až na nějakém třetím čtvrtém místě, tak to moc neřeším a raději se zaměřuji na ty lepší.

Jirko,
1) Nemá to smysl, vám to nepřinese žádný užitek
2) U architektury se zatím PR moc neřešilo, možná že se to postupně zpřísňuje, ale u již schválených fotek se to zpětně nekontroluje. Hlídá se to hlavně u těch jednoznačných případů (Opera v Sydney, noční osvětlení Eifelovky...)

dkvektore,
to nevypadá na zablokování. Spíše na nějaké problémy s prohlížečem - zkuste použít jiný prohlížeč (chrome, firefox, msie)
 
Gravatar
7. srpen 2012, 11:24 dkvektor
Děkuji za radu. Zkusím to :)
 
Gravatar
22. září 2012, 20:36 Marcela
Ahoj,

mala by som jednu otazocku. Na dreamstime davam uz nejaky cas fotky i vektory. Posledne som vyskusala pridat fotografie aj s osobami, ku ktorym som pridala aj model release. Ten som si stiahla od Yuriho Arcursa a bol v poriadku. Fotku mi ale odmietli prave kvoli model release...

Your MR document is governed by the laws of a different country than the model's or photographer's and other than US. The model release represents a written agreement between the model and the photographer, therefore it must be governed by the laws of the country/state where one of the parties resides. Alternatively it can be governed by US laws or international (generic, not country related).

Model je moj syn, cize sme z rovnakej krajiny :)a aj to tam je jasne vidiet. MR je vyplneny podla americkych zakonov, tak neviem, co im vadi...

Vdaka za odpoved
 
Gravatar
24. září 2012, 08:14 Petr Václavek
Tak to bohužel moc neporadím, jelikož nefotím lidi, tak Model Release vůbec nepoužívám :(
 
Gravatar
27. listopad 2012, 16:59 Plisman
Zdravím Petře

Jsem začátečník, který již publikuje na 5ti fotobankách a s nadšením jsem se registoval i u DT.Nahrál jsem tam 140 ilustrací a vzápětí po týdnu studená sprcha-vše zamítnuto.
Jsou asi opravdu vybíravý a nároční na ilustrace.
Mám je nadále zásobovat svými díly, nebo raději vynechat tuto fotobanku ?

Ps.: výborný, inspirující a poučný web ( i Tvé osobní stránky ).
 
Gravatar
28. listopad 2012, 13:35 Petr Václavek
Zdravím,
díky za chválu. Na Dreamstime jsou poslední dobou přísnější, ale je tam hodně vidět, že to pokaždé schvaluje někdo jiný. Jednou mi zamítnou třeba i 70 procent ilustrací a jindy všechno vezmou bez keců.

Jaký je důvod u tebe se nedá moc odhadnout, neboť jsi nenapsal jejich důvod odmítnutí a ani nepřidal odkaz na tyto ilustrace (třeba na jiné fotobance).
 
Gravatar
5. únor 2013, 04:55 Zdeňka
Tak se nám Dreamstime "převlékl"! Od včerejška 4. 2. 2013 má jiný design stránek!
 
Gravatar
7. únor 2013, 10:28 Between
Zdravím
Už několik let jsem o tom přemýšlel a konečně jsem pro to udělal první krok. Tedy registroval jsem se. V čemž mi pomohly tyto stránky, za což děkuji. Ačkoliv zřejmě jak zmiňuje Zdeňka, tak se změnil vzhled a tudíž zdejší návod už úplně neplatí. Přesto to bylo celkem intuitivní a bez problémové. První fotky jsem nahrál a zarazila mě čekací doba na schválení 150 hodin. Nu což uvidím, jak to půjde.
 
Gravatar
7. únor 2013, 17:59 Zdeňka
Aho Betweene. Ono s těmi hodinami je to hóóódně orientační. Já mám takovou zkušenost, že kolikrát ve stejnou dobu nahrané soubory mají rozdílné hodiny, nebo se čas změní na "na přezkumu" v polovině času, nebo naopak se čas "posouvá"... Prostě a jednoduše, moc se tím něřiďte. Když jsou zaneprázdněni, trvá přezkoumání i týden... Ať se daří!
 
Gravatar
18. únor 2013, 18:28 Between
Tak jsem tam zkušebně postupně nahrál první 66 fotek. Po 11 dnech se dostalo ke schválení prvních 10 fotek, z čehož jich 5 schválili a 5 zamítli. Těžko říct, zda to je dobrá bilance. Každopádně jejich striktnost na copyright je dost vysoká a zřejmě jakýkoliv nápis rovná se odmítnutí.
 
Gravatar
18. únor 2013, 20:39 Petr Václavek
Ano, nápisy musí pryč a obdobné to bude na většině fotobankách, kde to trochu kontrolují (tedy hlavně na těch větších), takže retuš panoramatických snímků z města pak dá docela zabrat :)
 
Gravatar
20. únor 2013, 21:14 zmijak
Dobrý den,
mám dotaz ohledně formuláře w-8ben. Dnes jsem ho vyplnil dle Vašeho návodu a hlásí to: Ensure that all info is accurate as forms cannot be changed once submitted. Nevíte co s tím? Děkuji za odpověď.
 
Gravatar
5. březen 2013, 05:48 Lukas
Zdravím,
měl bych jeden dotaz. Jsem naprostý začátečník v kreslení pro fotobanky, ale zkusil jsem to a nahrál první ilustraci. Po týdnu přišel email, že byla schválena a že do 24 hodin bude vidět v sekcích. Uběhly asi 3 dny, vidět je, ale... :-) Né, že bych čekal nějaké výdělky, to ne, ale spíše mě překvapuje to, že se na ni ani nikdo nepodíval. Stává se to? Asi se jedná o ilustraci tzv. nic moc.
http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-aircraft-image29349608
 
Gravatar
6. březen 2013, 10:17 Zdeňka
Lukasi, měl bys mít právě alespoň jedno shlédnutí... :o) Mrkla jsem se na ta letadla. Co popisuješ se stává úplně běžně... Dreamstime byla má úplně první fotobanka a pracně jsem tam "dostala" nějakých 144 obrázků k dnešnímu dni. Mám shlédnutí celkem dost můžu říct, že za rok u některých obrázků kolem 500, ale prodeje už tak veselé nejsou. O některé obrázky je zájem minimální. Tvůj obrázek je dost jednoduchý, tak jej třeba lidi ani nemusí rozkliknout, aby viděli detaily.... Nic si z toho nedělej, ono to příjde... :o)
 
Gravatar
7. březen 2013, 18:12 PK
Povedlo se mi část výdělku omylem převést na kredity :o( Jde to nějak vrátit?
 
Gravatar
8. březen 2013, 21:59 Petr Václavek
PK - kontaktujte jejich support, to je asi jediná možnost.
 
Gravatar
9. březen 2013, 21:06 Pavel
dobrý den,

fotky mám nahrávat do COMMERCIAL RF nebo do RF (no keywords)?? Jaký je mezi tím rozdíl?

děkuji
 
Gravatar
12. březen 2013, 18:56 Petr Václavek
Commercial RF - a pak vyplníte klíčová slova a další. Pokud zvolíte RG no keywords, tak to vyplní za vás, ale strhnou vám za tuto službu nějaké peníze (asi 20 centů) z účtu.
 
Gravatar
17. březen 2013, 17:54 Between
Po měsíci první vydělané centy! :-) Pro zajímavost co znamená "Price: subcription"? Když tam je cena 7 creditů, tak to dává nějakou představu, ale tohle?
Má nějaký vliv na vyplňování toho formuláře k daním, když mám americké SSN (social security number)? Asi to bude jedno, ale pro jistotu se ptám.

Lukaši, ty jsi tedy dost nedočkavý pokud po 3 dnech očekáváš nějaký vélký úspěch. :-) Zvlášť pokud jsi tam nahrál jen jednu ilustraci. Já tam mám fotky na které za 10 dní nikdo ani nekoukl a teď se usmálo štěstí a jednu fotku si stáhli 2x hned 2 dny po zobrazení.
 
Gravatar
18. březen 2013, 14:14 Petr Václavek
Between, subscription je předplatné - viz heslo z místního slovníku.

S tím SSN opravdu nevím, doporučuji obrátit se na jejich support.
 
Gravatar
12. září 2013, 15:05 Vítězslav Lasota
Děkuju za tyto stránky Petře, jsou pro mne hodne povzbudivé, inspirativní a přínosné. S Dreamstime jsem před prá lety jen zkusmo začínal, pak se učil lépe fotit a nyní se mi daří projít s více fotografiemi najednou stejného tématu. Až dosud mi nevzali žádnou fotku... je to i o řemesle. zde mé mini portfólio k nahlédnutí:
http://www.dreamstime.com/vlasota_more-latest-adition_pg1
držím všem mikrostokerům palce.
 
Gravatar
31. říjen 2013, 18:54 matonnka
Dobrý večer, chci se zeptat, jestli má někdo podobný problém jako já. Už to bude druhý týden, co se mi zastavily veškeré Views a nepřibývají, i když se daný obrázek prodal... Stalo se to už někomu?
 
Gravatar
19. prosinec 2013, 11:13 Jana
Dobrý den, zkusila jsem poslat některé ilustrace na Dreamstime ve formátu EPS (dosud jsem je posílala v Corelu). I když na dotyčných obrázcích nebyly žádné zvláštní efekty - maximálně interaktivní výplň, tak mi přišlo zamítnutí dodatečného formátu:
Unfortunately, the additional format you have submitted was not selected.The reason was: The file contains raster (bitmap) elements. This can happen when exporting to a file format that does not support certain types of gradients (such as transparency gradients) or effects (drop shadows, glows, gaussian blurs etc). Please check the exported file and either use generic effects (such as meshes or nontransparent gradients) or choose a more compatible format when exporting.
---
Určitě na těch obrázcích nebyly žádné v textu uvedené efekty. Postupovala jsem podle návodu pana Šimla, který jsem našla na tomto webu.
V čem může být problém? Používám Corel X6.
Díky
Jana
 
Gravatar
19. prosinec 2013, 11:55 Petr Václavek
Jano, problém je v tom, že nikdo neví, jak to Corel dělá a fotobanky přijímají EPS formát z Illustrátoru. Ale pokud mi pošlete to EPS, tak ho můžu otevřít v Illustrátoru a alespoň zjistit, který objekt se převedl na bitmapu. Víc pomoci nedokážu, protože Corel nemám a ani s ním nepracuji.
 
Gravatar
11. leden 2014, 19:25 Zbyněk
Dobrý den, mám dotaz ohledně klíčových slov na Dreamstime - musí jich být minimálně 10, ale netuším jak popsat desíti klíčovými slovy například obrázek (plotu, kapky vody atd) - děkuji
 
Gravatar
13. leden 2014, 15:57 Petr Václavek
Zbyňku, já mám většinou opačný problém - vejít se do těch 50 :)

Jednak existují nástroje na vyhledání vhodných slov - stačí se mrknout na články o fotobankách, co jsem tu napsal a nebo najít na té fotobance podobný obrázek a hned uvidíte spoustu dalších slov.
 
Gravatar
21. leden 2014, 20:39 Michal Motl
Dobrý den,
co přesně nastavit při přidávání fotek v kolonce: Rights management area? Co znamená: Web Usage (W-EL)?
Print Usage (P-EL)?
Sell the rights (SR-EL, SR-EL 1, SR-EL 3)?

Děkuji za pomoc.
 
Gravatar
15. březen 2014, 15:49 Tomas
Zdravím,
je možno na dreamstime hromadně editovat nahrané ilustrace? (třeba jako na fotolii)
Nikde jsem nic nenašel a zařazovat a odklikávat to po jednom obrázku je totálně na bednu ve větším množství v podstatě nemožné (nedělal bych nic jiného). Díky za radu.
 
Gravatar
22. březen 2014, 17:10 BRED
Já to tam prostě neumím najít! Kde se žádá o výplatu peněz? Ještě jsem to nedělal.

díky
 
Gravatar
28. listopad 2014, 13:31 Lenka
Pokud dám nějakou fotku zveřejnit na Google + , platí se za to někde nějaké utajené těžko dohledatelné poplatky, nebo je to bez rizika? :-)
Děkuji za odpověď.
 
Gravatar
8. duben 2015, 05:00 David
Tedy jestly to dobře chápu když nezaškrtnu exkluzivitu tak si mužu fotografii dávt na více fotobank bez rizika? :)
Chtěl bych se zeptat na Fotobance Fotolia je při uploadu neco takoveho Muj obsah je ten co zákazníci potřebují vysvětlil by ste mi co to znamená? :)
Předem děkuji za odpověď
 
Gravatar
20. srpen 2015, 05:01 oprava
Nechci bejt rejpal, tak to neberte nějak špatně, ale čistě jen pro zdokonalení Vašich stránek nahlašuji chybu v textu ;)

V plusech máte uvedeno:
žádný schvalovací proces pro nové autory - udeální pro začátečníky

Předpokládám, že tam má být ideální místo udeální.
 
Gravatar
17. leden 2017, 17:46 Sara
Dobry den,

mozete mi prosim presnejsie objasnit tu exlucivitu na DT? chapem,ze ked zaskrtnem policko "exlusivita", tak fotku nemozem pridat do inej fotobanky. ALe ak si takuto fotku niekto kupi, moze si ju potom kupit este dalsi clovek? alebo uz nikto?

Dakujem za odpoved
 

Přidej komentář
Pokud se chcete na něco zeptat, vyhledejte/zapište svůj dotaz na fotobankovém diskuzním fóru.